Infraroodverwarming

Bent u op zoek naar een duurzame en energiezuinige verwarmingsinstallatie, met een optimaal comfort? Gezond, all-electric, CO₂-neutraal en flexibel? Denk dan eens aan infraroodverwarming!

Met infraroodverwarming wordt niet de aanwezige lucht in de ruimte verwarmd, maar worden juist de meubels, personen en eventuele dieren aangestraald, die deze warmte absorberen. Hierdoor wordt direct een behaaglijk binnenklimaat gerealiseerd, gebaseerd op de stralingsprincipes van de zon. Echter zonder de schadelijke uv-stralen.

Optimaal comfort, tegen minimale kosten

Bij infraroodverwarming wordt de warmtestraling opgewerkt met elektriciteit. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke verwarmingssystemen, die voornamelijk werken op gas. Aangezien de gasprijs in Nederland momenteel circa € 0,65 per kubieke meter bedraagt en de komende jaren alleen maar zal toenemen, levert onze manier van verwarmen al gauw een flinke besparing op! Doordat met infraroodverwarming al een behaaglijk, warm gevoel wordt bereikt bij lagere temperaturen dan bij conventionele systemen, wordt nog een extra besparing bereikt.

Ideaal voor mensen met astma of huismijt allergieën

Infraroodverwarming is ideaal geschikt voor mensen met astma of huismijt allergieën. Anders dan bij conventionele installaties, waarbij stof, vervuiling en huismijt door de warmteconvectie door de ruimte ‘dwarrelen’, vindt bij infraroodverwarming namelijk geen convectie plaats. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in de ruimte aanzienlijk verbeterd.

Efficiënt en energetisch

Behalve woningen zijn infrarood verwarmingspanelen ook zeer geschikt voor kantoorpanden, scholen, hotels, winkels, showrooms en kapsalons, waar ze eenvoudig in het systeemplafond, de wand of de vloer geïntegreerd kunnen worden. Doordat met de panelen zeer lokaal verwarmd kan worden, leent infraroodverwarming zich bovendien uitstekend voor productieomgevingen en magazijnen, waar slechts op bepaalde plekken en/of momenten verwarming gewenst is.

Elektrotechniek Nederweert installeert onder andere systemen van Herschel, eco2heat, welltherm, Ecaros, HeatXL en 2heat. Bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen?

Schroom niet en neem contact met ons op!

+31 6 54 25 62 42

Contactformulier

Projecten

Bekijk onze realisaties en laat je inspireren

Binnenkort meer informatie

Binnenkort meer informatie

Lees meer Project overzicht